Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Ankara Tokatlılar Platformu'nda Yeni Dönem

Ülkemizde nüfusunun yarıdan fazlası gurbette olan bir kaç ilden bir tanesi olan Tokat'tan çeşitli nedenlerle gurbete gidenlerin en çok ikamet ettiği ikinci il ise Ankara. Ankara'da yaşayan Tokatlıların en büyük STK'ları Tokat İl ve İlçeleri Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı (Tokat Vakfı), Tokatlı Sanayici ve İşadamları Derneği(TOSİAD) ve Tokat Dernekler Federasyonu(TOKFED) tarafından Ankara'daki Tokatlıların tek sesi olmak için 2013 yılında kurulan "Ankara Tokatlılar Platformu" geçtiğimiz günlerde yeni yönetimini belirledi.
Ülkemizde nüfusunun yarıdan fazlası gurbette olan bir kaç ilden bir tanesi olan Tokat'tan çeşitli nedenlerle gurbete gidenlerin en çok ikamet ettiği ikinci il ise Ankara. Ankara'da yaşayan Tokatlıların en büyük STK'ları Tokat İl ve İlçeleri Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı (Tokat Vakfı), Tokatlı Sanayici ve İşadamları Derneği(TOSİAD) ve Tokat Dernekler Federasyonu(TOKFED) tarafından Ankara'daki Tokatlıların tek sesi olmak için 2013 yılında kurulan "Ankara Tokatlılar Platformu" geçtiğimiz günlerde yeni yönetimini belirledi.

  Ülkemizde nüfusunun yarıdan fazlası gurbette olan bir kaç ilden bir tanesi olan Tokat'tan çeşitli nedenlerle gurbete gidenlerin en çok ikamet ettiği ikinci il ise Ankara. Ankara’da yaşayan 200.000’in üzerindeki Tokatlılarca kurulan sivil toplum kuruluşları bir çatı altında toplamak ve işbirliği yapmak için Tokat İl ve İlçeleri Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı (Tokat Vakfı), Tokatlı Sanayici ve İşadamları Derneği(TOSİAD) ve Tokat Dernekler Federasyonu(TOKFED) tarafından 1 Temmuz 2013 tarihinde Ankara’da ortaklaşa yaptıkları bir toplantıyla "Ankara Tokatlılar Platformu" adı altında danışma kurulu oluşturdu.

Resmi bir statüsü olmayan Ankara Tokatlılar Platformu, bir danışma kurulu olup amacı ve işlevi Tokatlı STK’lar arasında iş birliği ve güç birliği zemini oluşturma gayretindedir. Tokat VakfıTOKFED ve TOSİAD’ın belirleyeceği 3’er asil 1’er yedek üye olmak üzere toplam 12 kişiden oluşan Platformun başkanını 12 üye arasından 1 yıllığına seçiliyor. 3 ayda bir defa olmak üzere yılda 4 defa toplanan platform üyeleri gerekli hallerde olağanüstü toplanabiliyor.

2013 yılından günümüze Ankara'da tek ses olmak için hareket eden platform geçtiğimizde günlerde yapılan yeni seçimlerle yeni döneme başladı.

"Ankara Tokatlılar Platformu"nun görev dağılımı aşağıdaki gibi oluşturulmuştur:
Yönetim Kurulu;
Prof. Dr. Ertuğrul YAMAN, Başkan, Tokat Vakfı
H. Mustafa İPEK, Başkan Yardımcısı, Tokat Vakfı Genel Başkanı 
Kamil DÜNDAROĞLU, Başkan Yardımcısı, TOKFED Genel Başkanı 
Sadık SARPER, Başkan Yardımcısı, TOSİAD Genel Başakanı
Av. Ali KAYA, Sayman, Tokat Vakfı
Av. Mine BAŞ, Üye, TOSİAD
Av. Ali KAYA, Üye, Tokat Vakfı
Mehmet YAĞCIOĞLU, Üye, TOKFED
Fahrettin ALICI, Üye, Tokat Vakfı
Adem KARACA, Üye, TOKFED
Ali İPEKÜye, TOKFED
Abdülkadir ŞAHİNÜye, TOSİAD
Kemal CANDARÜye, TOSİAD


 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
    Tokattan.net      Tokattan.net

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net