Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Milletvekili Yusuf BEYAZIT'tan 1939 Depremi Mesajı

Kelkit ırmağı boyundaki şehirler depremle sarsıldığı Kelkit vadisinin en acı gününün 80. yılında Tokat Milletvekili Av. Yusuf BEYAZIT bir mesaj yayılandı.
Yıl 1939, 26 Aralık’ı 27 Aralık’a bağlayan gece, sabaha karşı, halk arasında “Büyük Hareket” olarak da bilinen “Erzincan Depremi”nde Kelkit ırmağı boyundaki şehirler depremle sarsıldığı Kelkit vadisinin en acı gününün 80. yılında TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi ve Tokat Milletvekili Av. Yusuf BEYAZIT bir mesaj yayılandı. Vekil Yusuf BEYAZIT, mesajında bu büyük acıların bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.

  Türkiye’de depremlerin yoğun yaşandığı bölgelerden biri hatta en önemlisi Kuzey Anadolu Fay Hattında 1939 yılının 26 Aralık’ı 27 Aralık’a bağlayan gece  saat 2.00'da meydana gelen halk arasında“Büyük Hareket” olarak da bilinen “Erzincan Depremi”nde Kelkit ırmağı boyundaki şehirler depremle sarsılmış, resmi rakamlarla toplam 32.962 kişi hayatını kaybetmiş, yaklaşık 100.000 kişi de yaralanmıştır. TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi ve Ak Parti Tokat Milletvekili Av. Yusuf BEYAZIT, 1939 depremiyle ilgili bir mesaj yayınladı..

Tokat Milletvekili BEYAZIT açıklamasında şu ifadelere yer verdi; 
Reşadiye, Erzincan
Sallandı beşik gibi,
Yıkıldı başımıza
Evlerimiz çuğ gibi....

Ağlayan yüreklerin, yürek yakan feryatların en acı tarifidir bu ağıt. 26 Aralık’ı 27 Aralık’a bağlayan 1939 yılının soğuk kış gecesinde, Reşadiye, Erbaa ve Niksar ovasını yerle bir eden, büyük hareketin ve akabinde çıkan yangınlarda nerdeyse yıkılmadık ev ve işyeri kalmamış, yüzlerce ecdadımızı bu depremde hayatını kaybetmiştir. 1939 depreminin 80. yılında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. 

Allah’ım ülkemizi afetlerden korusun. (Amin)” 


 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
 Tokattan.net
 Facebook/YusufBeyazıt

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net