Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

İbrahim BEYAZIT | Ertuğrul Dursun ÖNKUZU’nun Ardından

Yaşadığımız her çağda topluma, kişiliği ideolojisi ve liderliğiyle yön veren çok sayıda vatansever evlat çıkarmışızdır. İsimlerini tarihe kanlarıyla kazıyan atalarımız bu aziz vatanı bize çok ağır bedeller ödeyerek bizlere emanet ettiler, tıpkı Ertuğrul Dursun ÖNKUZU gibi.
Ş ehitlik, dinimizde Peygamberlikten sonra gelen en yüksek derecedir. Bu nedenle atalarımız vatan savunması için gazaya, “Ölürsem Şehit, Kalırsam Gazi” diyerek büyük bir iman şuuru ile gitmişlerdir. Millet olarak ülkemizi savunmak bizim için milli bir görevken aynı zamanda bir ibadettir.

Türkler asırlarca vatan müdafaası için çok ağır bedeller ödeyen, dünyada eşi benzeri görülmeyen tarihi kahramanlıkla dolu bir millettir. Yaşadığımız her çağda topluma, kişiliği ideolojisi ve liderliğiyle yön veren çok sayıda vatansever evlat çıkarmışızdır. İsimlerini tarihe kanlarıyla kazıyan atalarımız bu aziz vatanı bize çok ağır bedeller ödeyerek bizlere emanet ettiler, tıpkı Ertuğrul Dursun ÖNKUZU gibi.

Ertuğrul Dursun ÖNKUZU 1948 senesinde Tokat'ın Zile ilçesinde dünyaya geldi. Ankara Erkek Teknik Yüksek Öğretmen Okulu'nda eğitim görürken karşıt görüşlü öğrenciler tarafından 23 Kasım 1970'de ciğerlerine pompayla hava basılarak vahşi bir şekilde katledildi. Cenazesi doğduğu yer olan Zile'de toprağa verildi

3 Kasım 1970 Tarihinde Ankara’da Erkek Teknik Yüksek Öğretmen Okulu öğrencisi olan Ertuğrul Dursun ÖNKUZU’yu önce kaçırarak hapsetmişler sonra feci şekilde dövmüşlerdir. Bununla da yetinmeyip bıçakla Ertuğrul Dursun ÖNKUZU’nun bilek damarlarını kesmişler, ağzına bisiklet pompasıyla hava basarak şehit etmişler ve üçüncü kattaki odanın penceresinden atmışlardır. Üniversite öğrencisiyken katledilen ÖNKUZU'nun en büyük hayali ülkesine faydalı olmak, devletine milletine hizmet emekti. Lakin ömrü buna yetmedi, militanların akıl almaz işkencelerle katledildiği bir mazi bıraktı geriye.

Üzerinden 49 yıl geçmesine rağmen acısı hala yüreklerde kaldı ÖNKUZU'nun. Ertuğrul Dursun ÖNKUZU kısa ama çok şeyi sığdırdığı ömrüne imanı inanmışlığı adayarak ayrıldı ebediyete. Günlerce aç bırakıldı, işkenceler gördü ama inandığı davadan biran olsun taviz vermedi. Ülkücü camianın çok iyi tanıdığı ve  gençliğe örnek bir hayat teşkil eden ÖNKUZU'nun ardından ağıtlar yakıldı, türküler yazıldı ve  hayatı filmlere konu oldu.  Gençliğinin baharında acımasızca katledilen Ertuğrul Dursun ÖNKUZU'nun Ruhu Şad Mekanı Cennet olsun.

Kuzu yürür, kuzu yürür.
Önde Önkuzu yürür.
Kuzular meledikçe
Gönlüme sızı yürür.

Önkuzu hey! Önkuzu!
Önde gider Önkuzu.
Bu bayrak düşmez yere
Ölmedikçe son kuzu

Dursun adı... Dursun adı...
O gitti, dursun adı.
Dillerde türkü olsun,
Yürekte vursun adı!...

Kuzular koç olacak,
Toy, düğün, göç... olacak
Bu yıl ki kuzuların
Adları  öç  olacak!

Rahmetli Niyazi Yıldırım GENÇOSMANOĞLU'nun, Ertuğrul Dursun ÖNKUZU için yazdığı şiir yıllar geçse de yüreğimizden dilimizden eksik olmadı.

 İbrahim BEYAZIT Yazar
    Tokattan.net       ibrahimbeyazit60@gmail.com

Yazarın Diğer Yazıları

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net